HoutHakkersKamp 2023 succesvol

29 Stoere scouts hebben van 8 tot en met 10 december deelgenomen aan de 65ste (lustrum)editie van het HoutHakkersKamp van Scouting regio Amsterdam Amstelland. Op vrijdag was iedereen mooi op tijd binnen om samen het kamp te openen. Twee scouts van de Keizer Karel Groep hebben de regiovlag gehesen en het Organisatieteam heeft daarna uitgelegd hoe het weekend in elkaar steekt en welke trofee er op het spel staat. De avond werd verder gevuld met workshops en een traditioneel spelletje Quattro Balloni.

De zaterdag staat altijd in het teken van het bos. In de ochtend zat het weer mee, tegen de middag kwamen helaas de buien. Des te meer reden om actief in de weer te zijn en warm te worden. Na de lunch en het rondje met de boswachter kwam al het eerste beoordelingsmoment door het OT. Nieuw dit jaar was dat er na het beoordelingsmoment nog extra oefentijd was met een mentor om met de feedback van de beoordelaars aan de slag te gaan. Een van de verbeteringen die bedacht is tijdens de mentoren activiteit eerder in het jaar. Eind van de middag was het tijd om op te ruimen en alle stammen in te laden. Heel mooi om te zien hoe alle scouts hier hun steentje aan bij hebben gedragen. Bij aankomst op het clubhuis stond de soep, met soepstengels klaar om iedereen weer op te warmen. Snel aan de posterpresentatie, gevolgd door het eten en een leuke film.

Op zondag laten de scouts zien wat ze dit weekend geleerd hebben. Als eerste op het programma: een fonkelnieuwe toets die alles bevraagt wat niet in de praktijk naar voren komt. Daarna een roulatieschema met onderdelen als kloven en piketteren. Toen alle testen achter de rug waren was het tijd om de punten te tellen en te kijken wie er dit jaar gewonnen heeft. Na een zenuwslopende prijsuitreiking, waar terloops ook nog even de gevonden voorwerpen zijn aangeprezen, mocht Bodi van de Keizer Karel Groep zich de winnaar van het 65ste HoutHakkersKamp noemen. Hij ontving de wisseltrofee, een leiding das én een prachtige lustrum hoodie (waar hij nog een beetje in moet groeien).

Volgend jaar organiseren we weer een HoutHakkersKamp op 13, 14 en 15 december 2024. Mocht je als deelnemer mee willen, laat het je leiding weten!

Mocht je als leiding mee willen, we zoeken vaak nieuwe mentoren van veel verschillende groepen. Er is nu vooral leiding van de Keizer Karel Groep en scouting Hedera, maar we willen graag een divers team van verschillende groepen. Het eerste jaar ga je mee als mentor in opleiding en laten we je alles zien wat je moet weten. Heb je interesse, stuur een mailtje naar info@houthakkerskamp.nl

Your comment